FAQ

Consultanta dermatologica online – Intrebari frecvente

Sunt suficiente imaginile si descrierea problemei mele  pentru a primi informatii utile?

In cele mai multe cazuri, da. Exista bineinteles si anumite situatii in care medicul dermatolog poate decide ca sunt necesare fotografii suplimentare sau ca va trebui sa mergi la o consultatie fata-in-fata in cabinet/clinica. In eventualitatea acestor situatii vei fi informat corespunzator si in timp util, prin intermediul datelor de contact furnizate de catre tine. Din acest motiv este necesar sa te asiguri ca datele de contact pe care le introduci in fisa de evaluare sunt corecte.

Este weekend. Pot folosi serviciul de consultanta online? Cand voi primi rezultatele?

Serviciul de teledermatologie este disponibil non-stop, 24 ore din 24, 7 zile din 7. Solicitarile trimise vor fi procesate imediat si tu vei primi un raspuns in maxim 48 ore.

Care sunt calificarile medicului dermatolog care imi va raspunde?

Medicii dermatologi care raspund solicitarii tale sunt confirmati in specialitate de catre Ministerul Sanatatii si sunt inscrisi in Colegiul Medicilor din Romania. Prin urmare acestia sunt acreditati sa practice medicina in specialitatea dermato-venerologie pe teritoriul Romaniei.

Si daca problema mea este grava sau am nevoie de o biopsie cutanata?

Teledermatologia (consultanta dermatologica online) reprezinta un serviciu util in cazul persoanelor care au o problema dermatologica si nu pot astepta o saptamana (sau mai multe) pana la o consultatie in cabinetul medicului. Daca unul din medicii nostri constata ca ati putea avea o problema grava (ex. un cancer de piele, o reactie alergica cu fenomene de gravitate, etc) atunci vom depune toate eforturile necesare sa iti facilitam accesul cat mai rapid la o consultatie fata-in-fata pentru eventuale analize de laborator, investigatii imagistice sau biopsie cutanata.

Dupa consultatia initiala ii voi putea adresa intrebari suplimentare medicului dermatolog?

Sigur ca DA. Vei primi pe e-mail un raport cu informatii si explicatii detaliate care va contine si numele si datele de contact ale medicului dermatolog care a analizat solicitarea. Asadar, vei putea sa ii adresezi intrebari medicului dermatolog in cazul in care inca ai nelamuriri.

DESPRE SERVICIUL NOSTRU

Cat dureaza pana primesc un raspuns de la medicul dermatolog?

In mod obisnuit vi primi pe adresa de e-mail completata in fisa de evaluare un document cu analiza detaliata a problemei dvs in maxim 48 de ore de la efectuarea cu succes a platii online. Acest document va include diagnostice prezumptive, masuri de ingrijire generale, principii de tratament, regimul alimentar de urmat (dupa caz), alte investigatii ce ar putea fi utile in cazul tau, toate in limitele unei evaluari online.

De ce as folosi serviciul de consultanta dermatologica online?

Ai o alunita, pata, pistrui sau o eruptie cutanata care te ingrijoreaza? Daca ai o problema de piele care nu reprezinta o urgenta medico-chirurgicala atunci consultanta dermatologica online va poate aduce informatii medicale avizate (ce provin direct de la un medic dermatolog) rapid, comod, fara programare si fara linii de asteptare.

Ne poti contacta ori de cate ori:

  • Doresti ca un medic dermatolog sa analizeze o problema cu pielea ta
  • Nu poti, din diverse motive, sa ajungi intr-un centru medical pentru o consultatie
  • Doresti o a doua opinie in privinta unui diagnostic pe care l-ai primit sau tratamentul pe care-l ai deja nu functioneaza sau ai nelamuriri in privinta modului de administrare
  • Locuiesti in zone in care accesul la servicii dermatologice specializate este dificil sau chiar imposibil
  • Esti in vacanta/concediu sau plecat din localitate
  • Doresti informatii corecte cu privire la o afectiune dermatologica si asupra posibilitatilor de tratament pentru aceasta

CONFIDENTIALITATEA INFORMATIILOR

Informatiile mele medicale sunt confidentiale ?

DA! Intimitatea ta este foarte importanta pentru noi si mentinerea confidentialitatii datelor este ceva ce luam foarte in serios. In acest sens utilizam o multitudine de proceduri si masuri de securitate pentru a asigura protectia datelor personale. Niciuna din datele tale nu sunt transmise mai departe fara ca tu sa iti exprimi acordul in scris. Pentru mai multe detalii te rugam sa consulti Termenii si Conditiile de utilizare ale serviciului si Politica de Confidentialitate a datelor.

Imaginile trimise de mine sunt confidentiale?

DA! Imaginile transmise de tine au caracter confidential. In acest sens utilizam o multitudine de proceduri si masuri de securitate pentru a asigura protectia datelor personale. Niciuna din datele tale nu sunt transmise mai departe fara ca tu sa iti exprimi acordul in scris. Pentru mai multe detalii te rugam sa consulti Termenii si Conditiile de utilizare ale serviciului si Politica de Confidentialitate a datelor.

Scroll to Top