Termeni si Conditii de Utilizare

Prin prezentul document, DR. LUPU MIHAI PFI cu sediul profesional în Str. Alexandru Vlahuta Nr. 5, Sector 3, Bucuresti, având CIF 43009224, în calitate de dezvoltator şi administrator al platformei online teledermatologie.primoderm.ro și subdomeniile acesteia (denumite în continuare “platforma online”, “website-ul”, “site-ul web” sau “site-ul”), vă informează:

  1. teledermatologie.primoderm.ro nu furnizeaza servicii medicale.

Utilizarea informatiilor si serviciilor de pe fiecare pagina a site-ului primoderm.ro si subdomeniilor sale (ex. teledermatologie.primoderm.ro) implica respectarea termenilor si conditiilor de acces si de utilizare detaliate mai jos precum si de respectarea ansamblului de legi aplicabile, inclusiv orice modificari ulterioare ale acestor termeni si conditii, modificari ce pot fi efectuate in orice moment, fara a fi necesara o instiintare si/sau un accept prealabil din partea dumneavoastra.

Atunci cand accesati site-ul, cand il parcurgeti si il utilizati, dumneavoastra acceptati implicit si neconditionat Termenii si Condiile, care prevaleaza asupra oricarei alte intelegeri pe care ati putea s-o aveti cu teledermatologie.primoderm.ro.

Utilizatorul confirma ca a citit si acceptat acesti termeni si conditii in totalitate.

In cazul in care nu acceptati Termenii si Conditiile prezentate, va rugam sa parasiti acest website.

Prin „Utilizator” se intelege orice persoana fizica sau juridica care acceseaza platforma teledermatologie.primoderm.ro.

teledermatologie.primoderm.ro este o platforma tehnologica care faciliteaza conectarea utilizatorilor cu medici specialisti dermatologi, autorizati in vederea furnizarii serviciilor descrise la punctul 3 (Servicii de informare despre sanatate).

Toti furnizorii de servicii prin teledermatologie.primoderm.ro sunt profesionisti medicali independenti, exclusiv responsabili pentru serviciile si informatiile oferite.

teledermatologie.primoderm.ro nu practica medicina sau orice alta profesia licentiata si nu interfera cu practica medicala sau orice alta profesie licentiata a furnizorilor, fiecare dintre acestia fiind personal responsabili pentru serviciile prestate, in conformitate cu rigorile si cerintele aplicabile profesiei si licentei detinute.

2. Drepturile de autor

teledermatologie.primoderm.ro beneficiaza de toate drepturile de autor, conform legislatiei Romaniei si internationale in vigoare, cu privire la datele si informatiile continute de paginile site-ului. In lipsa altor precizari, toate materialele, incluzand dar fara a se limita la text, imagini, ilustratii, design-uri, icoane, fotografii, clipuri audio/video, sunt proprietatea teledermatologie.primoderm.ro sau pentru care teledermatologie.primoderm.ro detine dreptul de utilizare. Nici un astfel de material nu poate fi, integral sau partial, reprodus, duplicat, copiat, revandut, vizitat sau exploatat in scopuri comerciale sau in orice alte scopuri ce pot fi generatoare de venituri fara acceptul scris prealabil al teledermatologie.primoderm.ro.

3. Servicii furnizate

Prezentul site, teledermatologie.primoderm.ro, ofera acces pe platforma web care va permite sa accesati serviciile de informare oferite de catre furnizori, (numite in continuare „SERVICII”), astfel cum sunt explicate in continuare.

Astfel, teledermatologie.primoderm.ro, ofera posibilitatea utilizatorului/vizitatorului, de a obtine intr-un termen cat mai scurt, informatii despre sanatate, prin mijloace de comunicare online.

Informatiile cu caracter medical si recomandarile medicilor specialisti care isi desfasoara activitatea pe acest site sunt preventive, avand caracter informativ, educativ si orientativ. Acestea nu inlocuiesc consultul medical direct (in cabinet), analizele de laborator, investigatiile imagistice, diagnosticul si tratamentul. Consultantii nostri NU stabilesc diagnostice online si nu pot fi obligati la asumarea niciunui angajament referitor la spitalizare, prescriere tratamente, concedii medicale, motivari absente, scutire educatie fizica,  retete sau medicamente. 

SERVICIILE OFERITE AU DOAR SCOP EDUCATIONAL GENERAL (SIMILARE INFORMATIILOR CARE AR PUTEA FI FURNIZATE DE UN EXPERT MEDICAL PRIN INTERMEDIUL RADIOULUI SAU ALTOR FORME DE COMUNICARE LA DISTANTA) SI NU SUNT SERVICII DE ASISTENTA MEDICALA.

Daca aveti, sau credeti ca aveti o afectiune medicala, este responsabilitatea dumneavoastra si recomandarea noastra sa solicitati un consult medical adecvat pentru obtinerea diagnosticului de certitudine si nu recomandam ignorarea sau refuzarea unui astfel de consult medical in cazul in care ati utilizat sau intentionati sa utilizati serviciile furnizate prin intermediul teledermatologie.primoderm.ro. Limitarea raspunderii cuprinde toate informatiile de orice tip de pe acest site sau furnizate prin intermediul teledermatologie.primoderm.ro (text, imagini, materiale video sau audio, sub orice forma si orice continut).

Raspunderea pentru utilizarea serviciilor acestui site va apartine in intregime. teledermatologie.primoderm.ro va poate asigura accesul direct la medici specialisti dermatologi, va poate indruma catre anumite investigatii sau tratamente si va poate oferi o „a doua opinie”, bazandu-se pe experienta si profesionalismul consultantilor nostri. Va rugam sa luati in considerare limitarile unei consultante dermatologice online sau telefonice.

NU TREBUIE SA UTILIZATI PLATFORMA DE TELEDERMATOLOGIE PENTRU NECESITATILE MEDICALE DE URGENTA. Daca considerati ca aveti o urgenta medicala, de orice natura, apelati imediat Serviciul National Unic pentru Apeluri de Urgenta la numarul de telefon scurt 112 sau deplasati-va in cel mai scurt timp posibil la cea mai apropiata unitate spitaliceasca, respectiv unitate de primiri urgente (UPU).

Serviciul de consultanta dermatologica online va poate oferi, datorita limitarilor acestui tip de  serviciu, doar recomandari privind un diagnostic probabil al afectiunii prezentate de dumneavoastra, posibile variante de diagnostic diferential (alte diagnostice posibile), recomandari de tratament pentru afectiunea suspicionata (fara posibilitatea eliberarii de prescriptii pentru medicamentele care necesita prescriptie medicala), recomandari privind eventualele investigatii suplimentare necesare (analize de laborator, explorari imagistice, teste functionale, etc), masuri terapeutice si profilactice si evolutia si posibilele complicatii ale afectiunii sau tratamentelor.

Acest serviciu NU va poate oferi: un diagnostic de certitudine – acesta se poate obtine doar in baza unui consult medical nemijlocit si al unor investigatii care sa sustina diagnosticul; retete pentru medicamente care se elibereaza pe baza unei prescriptii medicale; acte medicale necesare motivarii absentelor de la locul de munca sau pentru obtinerea de atestate medicale;  scrisori medicale catre medicul de familie care sa recomande administrarea cronica a unor medicamente in regim special sau de compensare; concedii medicale; bilete de trimitere catre alte specialitati sau pentru investigatii paraclinice.

4. Furnizarea serviciilor

Informatiile cu caracter medical transmise ca urmare a utilizarii serviciilor oferite prin intermediul teledermatologie.primoderm.ro sunt personalizate si confidentiale. Desi teledermatologie.primoderm.ro, direct si prin colaboratorii sai, va incerca intotdeauna furnizarea serviciilor in cel mai scurt termen, exista posibilitatea ca anumite situatii sa necesite, pentru solutionare, o perioada de timp mai lunga decat cea rezonabil prevazuta si adusa la cunostinta dumneavoastra. Avand in considerare acest lucru, dumneavoastra va exprimati anticipat lipsa de obiectie cu privire la orice situatie in care teledermatologie.primoderm.ro se afla in imposibilitatea obiectiva de furnizare a serviciilor in termenul apreciat initial a fi necesar in acest sens. Indiferent de situatie, nu oferim restituirea platilor efectuate pentru raspunsurile transmise ca urmare a solicitarii serviciilor funizate prin teledermatologie.primoderm.ro.

5. Plata serviciilor

Solicitarea dumneavoastra va fi analizata inainte ca dumneavoastra sa efectuati plata. Doar solicitarile de consultanta dermatologica online considerate eligibile vor fi acceptate pentru plata.

Categoria solicitarilor neeligibile cuprinde urmatoarele: furnizarea de date insuficiente pentru conturarea unei opinii medicale referitoare la afectiunea dumneavoastra, poze neclare sau neconcludente, afectiuni care necesita examinari sau investigatii precise (ex. dermatoscopie), pentru a exprima un diagnostic probabil. In cazul in care va aflati in situatia unei solicitari neeligibile, medicul dermatolog responsabil de solicitarea dumneavoastra va poate contacta pentru a va cere informatii suplimentare. Responsabilitatea privind furnizarea tuturor informatiilor necesare astfel incat sa poata fi formulata o opinie medicala referitoare la afectiunea dumneavoastra va apartine in totalitate.

Acest site utilizeaza sisteme sigure de plata prin furnizori de servicii de plata. teledermatologie.primoderm.ro nu stocheaza datele cardului dumneavoastra bancar sau alte detalii de plata. Desi facem tot posibilul pentru a asigura securitatea tranzactiilor, teledermatologie.primoderm.ro nu va putea fi tinut raspunzator pentru incalcarea securitatii de catre terti si nu poate fi tras la raspundere pentru utilizarea abuziva de catre acestia a sistemului de plati.

6. Servicii oferite minorilor

In cazul minorilor, teledermatologie.primoderm.ro urmeaza directivele legale in vigoare privind solicitarea de consimtamant in cazul persoanelor cu varsta pana la 18 ani. teledermatologie.primoderm.ro nu va furniza cu buna stiinta informatii sau servicii niciunui minor, cu exceptia cazului in care sunt supravegheati de catre parinti sau tutori legali. Existenta si identitatea adultului responsabil sunt considerate a fi confirmate prin efectuarea platii on-line a serviciilor teledermatologie.primoderm.ro.

7. Legaturi catre alte website-uri

teledermatologie.primoderm.ro poate contine legaturi web sau trimiteri catre alte portaluri/website-uri care nu se afla sub controlul sau indrumarea teledermatologie.primoderm.ro. teledermatologie.primoderm.ro nu poate fi considerat raspunzator pentru continutul acestora sau pentru serviciile tertilor mentionate pe aceste site-uri. Asemenea legaturi sau trimiteri va sunt oferite informativ si este responsabilitatea dumneavoastra sa verificati validitatea celor continute de ele, teledermatologie.primoderm.ro fiind in imposibilitatea de a garanta sau controla actualitatea si exactitatea informatiilor prezente pe site-urile unor terti.

8. Operabilitatea website-ului

teledermatologie.primoderm.ro depune toate eforturile pentru a asigura functionarea site-ului in mod continuu. La semnalarea unor eventuale erori de functionarea sau operabilitatea, administratorul teledermatologie.primoderm.ro va încerca remedierea acestora, insa accesul neintrerupt la acest site nu poate fi garantat.

teledermatologie.primoderm.ro nu este raspunzator pentru intarzierea sau imposibilitatea indeplinirii intocmai si la timp a serviciilor furnizate care rezulta din revolte, greve, proteste in masa, defectiuni ale retelelor sau echipamentelor, pene de curent, esec ale serverelor de e-mail, esecuri sau defectiuni ale firmelor de gazduire online (webhost), sau orice alta situatie care nu este sub controlul teledermatologie.primoderm.ro sau care nu poate fi imputata teledermatologie.primoderm.ro.

Desi tehnologia utilizata pentru dezvoltarea si gazduirea site-ului incorporeaza firewall inteligent si software antivirus inteligent, teledermatologie.primoderm.ro nu garanteaza ca paginile site-ului, serverele pe care este gazduit site-ul sau e-mailurile trimise de la site nu contin virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator. Dumneavoastra confirmati si acceptati sa folositi teledermatologie.primoderm.ro pe propriul risc, teledermatologie.primoderm.ro fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune morale sau materiale directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor primite sau gazduite de site.

9. Informatii pentru utilizatori

Ca utilizator/vizitator al site-ului, teledermatologie.primoderm.ro va recomanda:

  • sa oferiti date reale, exacte si complete despre dumneavoastra si afectiunea de care suferiti, care sa ajute furnizorii de servicii in vederea oferirii sfaturilor si opiniilor medicale personale.
  • ca, in calitate de detinator al datelor furnizate, sa uzati de posibilitatea de a mentine, reinnoi si sterge datele furnizate in orice moment.

10. Termeni de achizitie si taxe

Prin furnizarea catre teledermatologie.primoderm.ro a numarului cartii de credit si informatiilor de plata asociate, sunteti de acord ca teledermatologie.primoderm.ro este autorizat sa factureze imediat contul dvs. pentru toate taxele si tarifele datorate si platibile mentionate mai jos si ca nicio notificare suplimentara sau consimtamant nu mai sunt necesare.

teledermatologie.primoderm.ro isi rezerva dreptul de a modifica sau implementa o noua structura tarifara in orice moment anterior facturarii dumneavoastra pentru plata initiala sau pentru plati viitoare datorate in conformitate cu acesti Termeni si Conditii de Utilizare.

Taxele vor fi procesate in functie de metoda de plata aleasa (card credit/debit sau a altor metode afisate) inainte de obtinerea serviciilor.

teledermatologie.primoderm.ro nu este parte si nu are control asupra acordului dintre orice utilizator si un tert platitor. Acoperirea costurilor aferente serviciilor furnizate de catre o terta parte, nu exonereaza un utilizator de obligatia de a respecta acesti Termeni si Conditii de Utilizare.

11. Modificari ale Termenilor si Conditiilor de Utilizare

Modificari ale prezentului document ce vor aparea pe parcurs vor fi publicate in aceasta pagina web fara a va informa anterior.

„Termenii si Conditiile de Utilizare” constituie, in intregime, un acord incheiat intre dumneavoastra si administratia site-ului in privinta utilizarii teledermatologie.primoderm.ro.

teledermatologie.primoderm.ro isi rezerva dreptul de a revizui si aduce la zi aceste reguli in orice moment, fara o anuntare sau o acceptare prealabila a utilizatorilor.

12. Sesizari. Plangeri. Reclamatii

In cazul in care considerati ca v-a fost incalcata viata privata, ati fost insultat, vi s-a adus atingere demnitatii personale ca urmare a serviciilor puse la dispozitie de catre terte persoane care v-au oferit sfaturi, opinii sau alte informatii de sanatate, va puteti adresa primoderm.ro  intr-un termen cat mai scurt, printr-o notificare in scris la adresa de e-mail suport@teledermatologie.primoderm.ro.

Nu vom recurge la represalii si nici nu va vom penaliza pentru depunerea unei plangeri.

In situatiile mai sus descrise, teledermatologie.primoderm.ro, are un rol de mediere in ceea ce priveste notificarea sau plangerea fomulata de catre dumneavoastra impotriva tertelor persoane care ofera serviciile solicitate de catre dumneavoastra.

teledermatologie.primoderm.ro nu este in masura sa aplice sanctiuni disciplinare sau pecuniare furnizorilor de servicii inafara raspunderii contractuale existente intre parti.

Acesti termeni si conditii de utilizare a teledermatologie.primoderm.ro si utilizarea acestuia sunt guvernate de legislatia in vigoare din Romania.

Data ultimei actualizari: 26.11.2020

Scroll to Top